Grønholtgaard - en familiebedrift

Grønholtgaard

– En familiebedrift på Glænø ved Skælskør

Grønholtgaard har været økologisk, siden vi overtog gården i 1996. I dag dyrker vi ca. 45 forskellige afgrøder på 65 hektarer. Vi dyrker hvede, rug, byg, foderærter og kløver til frø og foder på 55 hektar. Hvoraf de sidste 10 hektar er forbeholdt krydderurter og grøntsager. Derudover har vi et opdræt af jerseykalve i samarbejde med en økologisk nabogård, hvor vi udover de fuldtidsansatte også har 2-3 ansatte i sæsonen.

Vores motto er: Keep it simple

På baggrund af vores motto arbejder vi efter de gamle økologiske metoder. Vi benytter os blandt andet af små enkle maskiner, der mindsker trykket i marken. Vi dyrker mange forskellige afgrøder, der både er en fordel for sædskiftet og for naturen – samt en masse manuelt arbejde.

Fra vores opdræt af jerseykalve får vi en god økologisk kompost, der gør, at vi er selvforsynende med økologisk gødning. Det er vigtigt at bearbejde jorden nænsomt, og derfor får vores marker kun 30% af den tilladte mængde gødning. Fordelene ved dette er, at planterne ikke vokser unaturligt hurtigt, og at de forskellige afgrøder bliver stærke, modstandsdygtige og får en kraftigere smag.

Vi stræber efter at dyrke alle de krydderurter, der kan vokse på friland og forsøger os altid med nye urter. Derudover dyrker vi en række forskellige kål samt squash, hokkaido, fennikel og selleri.

 

Køb varer fra Grønholtgaard

Køb fra Dagrofa Foodservice  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk