Hyldetoftegård - en familebedrift gennem generationer ved Skælskør

HYLDETOFTEGÅRD

– EN FAMILEBEDRIFT GENNEM GENERATIONER VED SKÆLSKØR

Hyldetoftegård ejes og drives af Søren Olesen og Anne Birgitte Duus. Sørens forældre købte gården tilbage i 1959, og han og familien er således 2. generation på Hyldetoftegård. På gården dyrkes der almindelige landbrugsafgrøder som byg, hvede, raps og græsfrø samt en masse forskellige bær. Gården er beliggende ved Skælskør på Sydvestsjælland, og her er de beriget med mange solskinstimer.

Bær er vores fokusområde på Hyldetoftegård. Der er blevet produceret jordbær på friland siden 1993, og det gode klima giver mulighed for at opnå mere smag og sødme i de solmodne jordbær. Siden 2008 er bærproduktionen blevet udvidet og foregår nu primært i store tunneloverdækninger. Tunnellerne opvarmes af solen, og planterne beskyttes af regn og blæst. Det får planterne til at udvikle store velsmagende bær af en højere kvalitet, end hvad der er muligt på friland. Tunnellerne giver mulighed for en længere sæson, så jordbær nu kan tilbydes i 3-4 måneder.

Hindbær og brombær produceres i dag også i tunneller, hvor der er forventet sæson fra midt juni til start oktober. Det beskyttede klima i tunnellerne giver stor leveringssikkerhed, så der selv i regnfulde perioder stadig kan leveres dagfriske bær.

Vores seneste tiltag er en produktion af ribs, solbær og stikkelsbær, som alle ligeledes produceres i tunnelsystemet. Sorterne er udvalgt ud fra de bedste egenskaber som modne spisebær. Efter høst nedkøles og pakkes alle bærrene i gårdens eget pakkeri. På denne måde sikres det, at kvaliteten er i orden fra start til slut. Alle bær håndplukkes modne, og blot ved at skylle bærrene i koldt vand er de klar til at spise – lige som de er.

Køb varer fra Hyldetoftegård

Køb fra Dagrofa Foodservice