FIILS RØDDER

Fiils Rødder har en produktion af økologiske asparges-jordskokker. Derudover dyrker de grøntsager, meloner, rødder og rodknolde.

Kirsten Svarrer & Fiil var med i kredsen og bestyrelsen, der startede ”Den Økologiske Have” i Odder. Aspargesjordskokkerne købte de i ”Den Økologiske Have” på et marked i 1991. En pose med 7 stk. var det, de startede med. Siden har de dyrket jordskokker i deres egen økologiske have og hele tiden gået efter at få store, pæne og regelmæssige jordskokker.

De begyndte derefter at få henvendelser fra folk, de kendte i restaurationsbranchen. Dette blev startskuddet til deres lille firma “Fiils Rødder”. De har forpagtet jord hos en økologisk grøntsagsavler, og de er nu blevet certificerede økologer godkendt af fødevarestyrelsen.

Aspargesjordskokkerne adskiller sig fra de jordskokker, der normalt findes i handlen ved deres facon og smag. Faconen minder om en gulerod og smagen er nøddeagtig. Aspargesjordskokken er sprød, lang og glat. Det er rigtig godt, når man skal anvende den. Der er ingen spild og ingen jord, der er svær at fjerne. Meget af dyrkningen foregår ved håndkraft, da aspargesjordskokkerne er sprøde og nemt kan knække.

Fiils Rødder leverer nyopgravede aspargesjordskokker fra november til maj. I december bliver de dækket med halm, så de kan komme i jorden, selvom der er hård frost. Arbejdet med denne afgrøde kræver meget håndarbejde og forsigtighed, men belønningen er et meget fint produkt.

Køb varer fra Legro

Køb fra Dagrofa Foodservice