Rønnely - økologi i tre generationer

RØNNELY

– ØKOLOGI I TRE GENERATIONER

Siden 1972 har gården Rønnely på Lammefjorden ved Svinninge været økologisk. Morten Olsen overtog i 2016 gården efter sin far, der havde overtaget gården fra Mortens mormor. Rønnely har derfor været i Mortens familie i tre generationer – og har hele tiden været økologisk.

På Rønnely bliver der dyrket 90 hektar med forskellige grøntsager, som egner sig særlig godt i mulden på Lammefjorden. Du kan fx få kartofler, gulerødder, rødbeder, pastinakker, selleri, rødkål, hvidkål, porre, jordskokker, bolsjebeder, gule beder, gule gulerødder, lilla gulerødder, grønkål og persillerod. Rønnely har desuden eget vaskeri, hvor de selv vasker alle deres rodfrugter, inden de bliver sendt afsted til kunderne.

Rønnely har et stort fokus på, om der er noget, de kan forbedre, så der kommer et endnu højere udbytte og mindre ukrudt på markerne. De er derfor opmærksomme på at så igen, efter afgrøderne er høstet. At holde jorden grøn hele året rundt gør nemlig tingene nemmere.

Udover en økologisk tankegang går Rønnely også op i bæredygtighed. På vaskeriet i Rønnely er der derfor installeret et vaskeri, hvor vandet bliver genanvendt. På den måde optimeres forbruget på Rønnely.

Køb varer fra Rønnely

Køb fra Dagrofa Foodservice