SVINNINGEGÅRD - 40 ÅR MED KÅL

På Svinningegård bliver der dyrket kål, og sådan har det været i mere end 40 år. Svinningegård har været i familiens eje i tre generationer, og i dag er det Henrik Buhmann, der leder gården, som ligger på Sydsjælland, 10 km nord for Vordingborg.

Historien om Svinningegård går tilbage til 1939, hvor gården kom i familiens eje. Gården blev bygget i 1850 og er således fra en helt anden tid. I 1974 overtog anden generation gården og begyndte at dyrke grøntsager. Én af de første “store” kål, som man startede med at dyrke, var kinakålen – som stadig er en vigtig kål på Svinningegård. I dag er det tredje generation på Svinningegård, og de har specialiseret sig i frilandskål, da jorden omkring gården er særlig god til dyrkning af kål.

Da gården har været i familien i flere generationer, har man opnået meget viden og stor erfaring inden for feltet, men der bliver stadig arbejdet flittigt på at udvikle forskellige sorter for at dyrke højkvalitets- danske kål hver dag i sæsonen.

I dag passer og plejer Henrik Buhman kål på i alt 150 hektar frilandsjord, så du altid kan få frisk kål direkte fra den danske muld.

 

Køb varer af Svinningegård

Køb fra Dagrofa Foodservice