VEMMETOFTE KLOSTER

På Vemmetofte Kloster vokser urterne på et areal på ca. 1360 ha skov, hvor 70% er bøg og 30% er granskov. Træernes vekslende lys/skygge giver optimale vækstbetingelser for de mange forskellige urter. Skovbunden er meget lerholdigt, og med en beliggenhed tæt på vandet er der et konstant fugtigt klima.

Igennem årene har den meget tætte bevoksning sikret, at urterne kommer 8 til 12 dage før andre steder. Klosteret ønsker, at der er stor biologisk og rekreativ værdi af skovene, og derfor får urterne og vilde planter lov til at vokse, hvor det er nemt at komme til at plukke. Af overnævnte årsag har Prima frugt i de seneste år været de første med ramsløg/ramsløgskud, som trives fantastisk i underskoven af bøgetræerne. På tilsvarende vis plukkes de bedste grønne skovsyrer og skovmærker i skygge under grantræer.

Klostret og dets omkringliggende skove ligger tæt på stranden. Det giver mulighed for at plukke strandurt og strandkål. Samlet set giver Vemmetofte Klosters biotorp Prima frugt mulighed for at plukke det største sortiment af vilde urter i en unik kvalitet på et samlet areal.

Køb varer fra Vemmetofte Kloster

Køb fra Dagrofa Foodservice