Log på webshoppen

Lun majssalsa og bagte tomater med estragon og friskost

Tilberedning


Kom tomater i et ildfast fad med salt, peber, timian, eddike, fond og olie. Dæk dem til og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, så tomaterne kun lige revner let og begynder at safte.

Rør friskost og yoghurt til en glat creme.

Del forårsløg i det hvide og det grønne og snit det hele fint. Steg det hvide af forårsløgene i en gryde ved svag varme. Tilsæt lagen fra tomaterne og reducer væsken lidt. Pisk ekstra olie i og tilsæt de friske majs så saucen ”mættes”. Lun majsene ganske kort og tilsæt de grønne forårsløg og estragon i rigelige mængder. Smag til med salt og peber.

Anret majssalsaen på et fad og anret tomaterne herpå. Top op med små klatter af friskost og pynt evt. med et drys fintsnittet forårsløg og friskkværnet peber.

Server med groft brød eller som tilbehør til en dejlig, stegt makrel.

Ingredienser


500 g tomater på stilk
3 g salt
1 g friskkværnet peber
5 g timian
25 g æbleeddike
1 dl grønsagsfond eller suppe fra
kikærter
10 g olivenolie
50 g friskost
50 g yoghurt naturel
200 g forårsløg hvidt og grønt
20 g olivenolie eller smør
500 g friske majskerner skåret fra kolben
20 g estragon

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk