I bæredygtighedens tegn

Prima Frugt er landets største frugt- og grøntleverandør med fokus på foodservice-markedet og er ekstremt fokuserede på at levere en høj kvalitet og at opfylde selv de allermest specielle ønsker til de professionelle køkkener.

Prima Frugt arbejder hver dag målrettet med innovation og på at udvikle løsninger, der kan være med til at skabe de bedste og mest bæredygtige fødevareoplevelser. Det har i 2020 allerede ført til følgende emballagetiltag:

Udfasning af kollikasser i flamingo, som fylder meget i dagrenovationen, og som kunderne ofte er nødt til at sortere som brændbart affald. Initiativet betyder, at miljøet årligt bliver sparet ca. 100.000 flamingokasser. Kasserne er i stedet i genanvendelig pap.

Plastikindlæg erstattes med papirindlæg på løse avocado og mango. Det er 37.440 plastikindlæg = 1 ton plastik mindre om året!

 

Nyeste tiltag

Afskårne krydderurter: Alle varianter, som kan tåle det, er blevet omkonverteret fra hårde plastikbakker til pose m/genluksfunktion – så kvaliteten og funktionaliteten bevares.
Dette giver en årlig besparelse på 6,7 ton hård plastik. Poserne fylder også væsentlig mindre i stedet for bakker, hvilket som sidegevinst dermed optimerer transporten (fragt af meget mindre luft) og dermed mindre CO2 udledning.

Fra posebanan til bananer med banderole: I stedet for at pakke hele klasen ind i en plastikpose, holdes klasen nu sammen af en banderole. Dermed reduceres plastikforbruget med hele 80%.

Rejsen fortsætter, og der bliver arbejdet hårdt for at skåne miljøet så meget som muligt. Resten af året og i 2021 er der, hos Prima Frugt, lagt planer for en lang række tiltag i bæredygtighedens tegn.

Seneste nyheder