Søris Økologi

I over 25 år har Søris dyrket markerne Ølstykke og Slangerup. Med tiden er de vokset så de i dag har ca. 120 hektar med økologisk korn, kartofler, rodfrugter, kål, græskar m.m.

Vores beliggenhed I en gammel tunneldal fra istiden gør, at en del af vores jord er såkaldt dyndjord. Gennem tusinder af år har der i området aflejret sig et næringsholdigt materiale bestående af rester fra vandplanter, fisk og skaldyr, som blandet med jord fra de omkringliggende bakker giver det, man kalder for dynd. Flere steder er dyndlaget op til 14 meter tykt, og det er et ideelt grundlag for dyrkning af grøntsager. Jordens komplekse næringsindhold betyder, at rodfrugterne udvikler en rigtig god smag.

På bakkerne omkring dyrker vi brødkorn. Hvert 3.-4. år har vi kløvergræs, som trækker kvælstof ned fra luften og opsuger det i kløverrødderne, så vi har næring til de næste års rug – og hvedemarker. Desuden tilfører vi grenkompost og snittet græs som gødningsstoffer.

For at have en høj leveringssikkerhed har vi desuden ca. 120 ha i kontraktavl med andre økologiske avlere. Sørisgaards beliggenhed gør det ikke muligt at lave grøntsager i den tidlige del af sæsonen. Desuden er det vigtigt at have den samme afgrøde fordelt på flere lokaliteter, hvis vejret driller.

Prøv de økologiske lækkerheder fra Søris!

Find udvalget af frugt og grønt på Catering Engros' webshop.

Køb Søris  

Seneste nyheder