Amalfi citroner

Amalfi citronen er en ganske særlig slags citron, som kun gror på sirligt anlagte terrasser på bjergskråninger langs Amalfikysten mellem Vietri sul Mare og Positano. Den har en usædvanlig tyk skræl, som blandt andet bruges til at fremstille citronlikøren Limoncello. Områdets kokke, bagere og konditorer bruger både skræl og saft til en lang række delikatesser, som findes overalt i området. Amalfi citronen har en intens, frisk og syrlig smag. Den er syrlig uden at være sur og er meget saftig med kun ganske få kerner. Citronen vejer mindst 100 gram og kan blive meget store.

En del af Unescos verdensarv

Stort set alle, der bor på Amalfikysten, er direkte eller indirekte knyttet til citronhaverne, som er nedarvede igennem generationer. Takket være den åbenlyse skønhed, den spændende historie og ikke mindst citrondyrkningen, blev Amalfikysten optaget på Unescos ærefulde liste over verdenskulturarv i 1997.

Citronhaverne ligger i mange niveauer og de små landsbyer var indtil slutningen af 1800-tallet kun forbundet af æselstier. Træerne vokser mellem 50 og 450 meter over havets overflade. Citronerne bliver udelukkende håndplukket, og transporten ned ad bjergskråningerne foregår ved hjælp af æsler og muldyr.

Citronerne spises blandt andet her på kysten, helt enkelt i skiver med salt på, som en frisk og syrlig salat. Og de bruges selvfølgelig i madlavning og til kager, bagværk, drinks og meget andet. Citronerne serveres naturligvis til fisk, men også til kød og i pasta- og risottoretter

Amalfi citroner

252759
Citroner Amalfi 5 kg
Italien

Seneste nyheder