Danske figner fra Møn – En sødlig tilføjelse

Ved Lundevanggård på Østmøn kan Landmand Erik Mosborg prale af, at han er den eneste i Danmark, der kan høste friske figner. Plantagen er helt unik med sine 0,8 hektar, hvor den er beplantet med ca. 350 figenbuske

Friske figner er en sand fryd for smagsløgene. Den sødlige, lidt honningagtige smag er noget, de fleste oftest forbinder med en tur i haven, hvor et figentræ kan få lov til at stå i læ op ad en varm mur i syd-vestvendt retning. Selvom figentræet er et hårdført frugttræ, er det alligevel en svær størrelse at arbejde med i klassisk dansk landbrug.

Dog har den ambitiøse og dedikerede landmand Erik Mosborg knækket koden, hvortil han udtaler:

“Tanken om en figenplantage kom for en halv snes år siden, fordi vores figenbusk i haven trivedes vældig godt. Hvorfor ikke prøve at dyrke dem i større stil?” (Gartner Tidende, november 2020).  

I milde, kystnære områder kan dyrkning af figner godt give gode frugter – så længe arealet er solrigt, og at der er godt med læ. En sådan plet har Erik Mosborg på det lune, østlige Møn, hvor han har en lille plantage omkranset af et læhegn. Erik har plantet ud i 2013-2015, hvor han i dag står med ca. 350 figenbuske med friske, danske figner.

De danske figner har ikke kun vundet lokale og turisters hjerter – selv gourmetrestauranter i København har fået smag for fignerne. Selv siger Erik Mosborg:

“De vil så ikke bare købe figner. De vil også købe blade, som de vil lave til olie. Så det er jo ret spændende, og det har jeg aldrig hørt om før. Det bliver nok fint.” (TV2 ØST, august 2021) 

Skal du nå at have fingrene i de fantastiske, danske figener? Så skal du slå til nu – sæsonen er kort!

Find dem på vores webshop!  

Eller kontakt vores salgsafdeling på telefonnummer: +45 43 41 43 41 eller på mail: salg@primafrugt.dk

Danske figner

Find dem på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder