Gamle gulerødssorter fra Søris

Det økologiske Nordsjællandske landbrug Søris har igennem de sidste to år forsøgsdyrket gamle gulerodssorter. Frøene er hentet helt oppe i den Nordiske Genbank på Svalbard i Nordnorge, og forsøget blev igangsat tilbage i 2016. Vi er glade for at præsentere resultatet nu.

Chantenay og Berlicum er to gamle sorter af gulerødder, og de er rige på bittersøde stoffer, hvilket er gavnligt for helbredet. Gulerødder har været dyrket i mange tusinde år, og der er derfor også mange forskellige sorter, der er forskellige i både smag og farve. Gulerødder indeholder antoxidantet Betacaroten, der bliver omdannet til A-vitamin i kroppen , og som også er det, der giver guleroden dens karakteristiske orange farve.

Berlicum guleroden har en flot ensartet orange farve og den karakteristiske aflange form. Den har masser af smag, uden at være for sød. Chantenay guleroden har en fin lille kegleformet facon, hvilket adskiller sig fra de sorter der ellers findes på markedet.

Gulerøddernes gode smag bliver bedst fremhævet, når de bliver opvarmet, og de er derfor ideelle i varme retter som f.eks. sæsonnens simreretter. Chantenay og Berlicum høstes de næste par måneder, så det er lige nu, du skal have fat i efterårets bedste gulerødder.

Find dem på webshoppen nu!

 

Berlicum øko. 5 kg. varenr 255967
Chantenay øko. 5 kg. varenr 255966

 

Prøv grøntsager fra Søris

Find gulerødder og andre grøntsager på på Catering Engros' webshop

Køb Søris  

Seneste nyheder