Sæt farve og smag på menuen med verdens største bær
Græskar er en fyldig råvare med lavt kalorieindhold – meget mæthed for få kalorier. Græskar indeholder samtidig vigtige næringsstoffer som A-, B- og C- vitaminer samt kalium. Typisk inddeler man dem groft set i 3 hovedgrupper:
De grå: fx. Crown Prince, Blue Ballet og butternut squash. Velegnet til bagning, stegning/fritering eller mos grundet det høje indhold af tørstof, som gør, at de ikke bliver så vandede ved tilberedning.
De grønne: fx. Delica. Velegnet til desserter grundet højt sukkerindhold, lavere tørstofindhold og sød smag.
De orange: fx Hokkaido. Velegnet til puré og suppe grundet den søde, nøddeagtige smag og lave tørstofindhold.
Det er kun fantasien, der sætter grænser!
- 300467Øko hokkaido (Danmark, Torupbakkegaard).Hokkaido har en sød, nøddeaftig og aromatisk smag med et lavt tørstofindhold. Velegnet til supper og puré.
- Økologisk
-
- 243237Øko hokkaido'Uchiki Kuri' er en Hokkaido fra Grønholtgård, som er særlig velegnet til bagning, da den beholder dens fasthed bedre i forhold til alm. Hokkaido.
- Økologisk
-
- 288364Øko Butternut Squash. (Danmark, Torupbakkegaard).Butternut Squash er et pæreformet lysorange græskar. Smagen er blød, rund og nøddeagtig. Velegnet til bagning, stegning/ frittering eller mos.
- Økologisk
-
- 292921Græskar MuscatStærkt, orange, saftigt og velsmagende kød. Det udhulede græskar kan bruges som en smuk suppeterrin.
- 301040Øko Crown PrinceCrown prince er et ovalformet, gråligt græskar. Kødet er lys-orange og har en nøddeagtig og sød smag.
- Økologisk
-
- 273979Blue BalletSødmefyldt kød, der indeholder meget tørstof. Det betyder, at græskarret ikke bliver så vandet ved tilberedning, og den er derfor velegnet til at bage, stege eller lave mos af. Blue Ballet er kun i sæson i oktober måned.
- 273926DelicaSød og nøddeagtig smag. Sammenlignet med andre sorter har Delica et højere sukker-indhold og er derfor velegnet til søde retter og desserter - fx tærter.
- 301041Spaghetti SquashMild smag der minder om zucchini. Den har fået sit navn, fordi kødet er fantastisk trevlet, så det helt kan ligne spaghetti, hvis kødet rives op med en gaffel.
- 301042Græskar HalloweenEr mest kendt for at blive brugt til dekorative græskarudskæringer til Halloween, men den milde og neutrale smag gør, at det også sagtens kan bruges til madlavning. Den har et lavt tørstofindhold og er velegnet til tærter, syltning, lasagne og puré.
- 208275PyntegræskarSkal der pyntes op til efteråret? Pyntegræskar holder længe som naturlig pynt - både inde og ude. Ikke velegnet til at spise.