Græskartema
Græskar i alle farver, former og størrelser. Sæt farve og smag på menuen med verdens største bær.
Græskar har et relativt lavt kalorieindhold og er samtidig en fyldig råvare – altså kan man opnå mæthed for få kalorier. Samtidig bidrager græskar med vigtige næringsstoffer som A-, B- og C-vitaminer samt kalium. Græskar kan groft inddeles i tre hovedgrupper: de grå, de grønne og de orange.
De grå: (fx Crown Prince, Blue Ballet og butternut squash): kendetegnet ved højt indhold af tørstof, som betyder, at de ikke bliver så vandede ved tilberedning. Derfor er denne type græskar velegnet til bagning, stegning/frittering eller mos.
De grønne: (fx Delica) kendetegnet ved højt sukkerindhold og lavere tørstofindhold end de grå. Den søde smag gør grønne græskar velegnet til desserter.
De orange: (fx Hokkaido) kendetegnet ved en sød nøddeagtig smag og har et lavt tørstofindhold. Velegnet til puré og suppe.