Mango

– perfekt til friske, eksotiske retter, salater & desserter.

Der findes over 100 forskellige typer af mango, og de har alle en ikke-spiseligt skræl. En mango kan være rund, aflang eller oval. Når den er moden, kan den være gul, orange, rød eller grøn – alt efter variant. Frugtkødet er gult til orange og har en særdeles sød smag. I midten findes stenen, som ikke kan spises. Mangotræerne er store træer, der kan blive op til 35-40 meter høje, og trætoppen kan blive op til 10 meter bred. Under ideelle forhold kan træerne give frugter i op til 40 år.

Mangoens friske smag fungerer rigtig godt i forskellige retter. Her får du en opskrift med mango og røget laks:  Find den her

Nedenfor kan du læse mere om de nye mangoer, du finder i vores sortiment.

Mangotema

Kent Mango by air, træmodne

Kent-mangoen stammer fra Florida og dyrkes i begrænsede områder i USA, men specielt Latinamerika som efterhånden er blevet det største producerende område. Kent er en oval mango med en fyldig krop. Den forveksles ofte med den almindelige Keitt-mango, som de fleste genkender fra supermarkedet. Kent-mangoen får, ift. Keitt-mangoen, lov til at hænge længere på træet og fremstår derfor mere røde i skrællen. Dens frugtkød indeholder ikke fibre, men er til gengæld meget saftig og sød. Den smager friskt og er let krydret med eksotiske nuancer.

296087
Elfenbenskysten

Mangotema

Honningmango “Ataulfo”

Denne mexicanske skønhed er utrolig smagfuld og aromatisk. Derudover er den fiberfri og har en lækker konsistens. Man har i Nord- og Mellemamerika de sidste år arbejdet på at omdøbe den til Honningmango for at ramme dybere på sanserne. Mangoen går fra grøn til dyborange når moden og er en af de få mangoer, der skifter farve under processen. Man skal faktisk ikke bedømme den på udseendet! Den er nemlig bedst i smag, når den begynder at rynke, og den kan stadig smage fantastisk, selvom den er plettet eller skrammet.

296088
Mexico

Mangotema

Nam Dok Mai

Nam Dok Mai, kongen af frugter, kendt på thai som Mamuang, er en af de mest populære frugter i Thailand. Thai mango er lidt anderledes i smag end frugterne fra resten af verden, og det er dette, der gør den til en favorit blandt offentligheden. Nam Dok Mai er af den lysegule sort med gylden gul og har en sød aroma og spises normalt, når den modnes fuldt. Frugten er langstrakt med en spids ende. Dens smag ligger i den søde ende af skalaen af mangosorter, men har mere mild karakter end andre mangoer.

296086
Thailand

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her