Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

Vi står klar med en masse friske nyheder, som forhåbentligt hjælper forårshumøret godt på vej!

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

Øko farvede bladbeder

Oprindeligt var bladbeden en vild plante der voksede langs stranden, men til vores held blev deres smagfulde virke opdaget. Den er i familie med rødbeden, men modsat rødbeden så bruger man bladene og stænglerne på bladbeden. Bladbeder fås i mange forskellige farver, afhængig af sorten. Stænglerne kan være alle mulige farver, heriblandt grøn, rødlilla og lignende farver, som stråler af forår!

Bladbeden går desuden også under navnet mangold, og med spæde babyblade kan bladbeden anvendes i en grøn salat. Når bladene er blevet store og grove, kan de anvendes på lige fod med spinat i for eksempel en stuvning.

218363
Øko farvede bladbeder
Mix, 5 kg
Portugal

Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

Honning mango “ataulfo”

Denne mexicanske skønhed er utrolig smagfuld og aromatisk. Derudover er den fiberfri, og har en lækker konsistens. Man har i Nord- og Mellemamerika de sidste år arbejdet på at omdøbe den til Honning mango for at ramme dybere på sanserne.

Mangoen går fra grøn til dyborange når moden, og er en af de få mangoer, der skifter farve under processen. Man skal faktisk ikke bedømme den på udseendet! Den er nemlig bedst i smag, når den begynder at rynke, og den kan stadig smage fantastisk, selvom den er plettet eller skrammet.

Mangoen har en smal, lille sten, så selvom den ikke er så stor, har den en høj andel af frugtkød. Den er derfor nem at spise og man kan faktisk bare pille skrællen af.

En lille fun fact: I Mexico spiser man dem mere umodne for en mere syrlig og frisk smag med et pulver mix (lime/salt/chili).

257390
Honning mango “Ataulfo”
Mexico

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

Kantareller

Kantarellen er en meget fin og ganske almindelig spisesvamp. Den har en god holdbarhed, men den er ikke altid lige let at genkende for en med et lille svampekendskab. Svampen er æggegul, og er ca. 3-10 cm høj. Den er kendetegnet ved den gule farve, tragtformede hat og de nedadløbende forgrenede lister.

Kantarellen vokser kun i forbindelse med træer, og som oftest er det enten bøg, eg, birk og fyr. Den vokser bedst på en fattig jordbund med passende sur jord. I forbindelse med træernes rødder danner kantarellen det såkaldte mykorrhiza, som gør at den får næringsstoffer fra træet samtidig med at svampen forsyner træet med vand.

Den rå kantarel har en bitter smag, der forsvinder når man tilbereder den. Den bedste måde at tilberede den på er sautering i lidt smør eller olie på en varm pande. Svampene vendes hele tiden, indtil de er brune.

Efter endt tilberedning kan de med fordel tilsættes fløde og serveres på et stykke brød. Ligeså kan de kommes i en svampesauce eller stuvning. De kan desuden også anvendes som tilbehør til kød- og fiskeretter eller tilsættes i en risotto. De egner sig dog ikke til tørring, da de bliver seje af det.

217251
Kantareller 1 kg
Portugal

Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

Spiseblomst – Biblomme

Det botaniske navn for denne fine spiselige blomst er Lobularia Maritima, og den egner sig rigtig godt til bagning, dekoration og madlavning. De er især gode i salater og desserter.

Biblommen er vildtvoksende i middelhavsområdet, og har 4 kronblade. Hertil dufter den skønt og forårsfriskt af honning, og har en dejlig sød smag.

278997
Spiseblomst biblomme hvid
Spanien

279011
Spiseblomst biblomme lilla
Spanien

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

Dansk karse

Vi har i samarbejde med Grow Up Farm i Ringsted fået udarbejdet en masse spændende karsetyper. De er dyrket på måtter og klar til at blive klippet af.

Karse stammer oprindeligt fra Mellemøsten, Tyrkiet, Iran og Irak. Den er blevet dyrket siden oldtiden til i dag.

Karse er en hurtigvoksende krydderurt, der kan dyrkes året rundt i vindueskarmen. Det eneste krav er rigelig med fugt, og så gror den bedst på et stykke vat. Karse skal altid anvendes rå, da den mister noget af aromaen ved at blive varmebehandlet. Karse kan heller ikke hverken tørres, fryses eller konserveres.

279060 Karse Broccoli

279069 Karse Koriander

279070 Karse Kørvel

279071 Karse Rød Shiso

279076 Karse Grøn shiso

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

279077 Karse Radise Sango

279091 Karse Rucola

279092 Karse Rød Sennep

279094 Karse Solsikkeskud

279095 Karse Tallerkensmækker

279096 Karse ærteskud

279097 Karse Radise Mix

279098 Karse Rød Mizuna

279099 Karse Rødkål

279100 Karse Farmers mix

279101 Karse Shiso mix

Prima Frugt nyhedsbrev uge 11

Andre gode nyheder uge 11:

227791
Øko spinat
Portugal
   

278714
Øko Grønkål 4,5 kg
Spanien

214786
Vintertrøfler
Spanien

208708
Pighatte 1 kg
Portugal

231808
Morkler 1 kg
Kina

256984
Asparges hvide AAA, 5 kg
Holland

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder