Kantareller
Kantarellen er en meget fin og ganske almindelig spisesvamp. Den har en god holdbarhed, men den er ikke altid lige let at genkende for en med et lille svampekendskab. Svampen er æggegul, og er ca. 3-10 cm høj. Den er kendetegnet ved den gule farve, tragtformede hat og de nedadløbende forgrenede lister.
Kantarellen vokser kun i forbindelse med træer, og som oftest er det enten bøg, eg, birk og fyr. Den vokser bedst på en fattig jordbund med passende sur jord. I forbindelse med træernes rødder danner kantarellen det såkaldte mykorrhiza, som gør at den får næringsstoffer fra træet samtidig med at svampen forsyner træet med vand.
Den rå kantarel har en bitter smag, der forsvinder når man tilbereder den. Den bedste måde at tilberede den på er sautering i lidt smør eller olie på en varm pande. Svampene vendes hele tiden, indtil de er brune.
Efter endt tilberedning kan de med fordel tilsættes fløde og serveres på et stykke brød. Ligeså kan de kommes i en svampesauce eller stuvning. De kan desuden også anvendes som tilbehør til kød- og fiskeretter eller tilsættes i en risotto. De egner sig dog ikke til tørring, da de bliver seje af det.
217251
Kantareller 1 kg
Portugal
