Prima Frugt nyhedsbrev uge 42

Vi er klar med endnu flere nyheder til dig og dit køkken!

Sæsonopstart fra Spanien er begyndt, og vi starter den op med citrusfrugter: klementiner, appelsiner og citroner, samt grøntsager: peber, tomater og auberginer. Vi skifter over løbende – så følg med på webshoppen.

Men udover de friske lækkerier fra Spanien, har vi også andre gode nyheder. Se dem nedenfor.

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 42

Velduftende citroner

En af de nærmest utallige og vidunderlige citrusfrugter og så med et mytisk navn. Den kendes især fra Italien, hvor den dyrkes på kyststrækningerne i Calabrien, og hvor man faktisk kan opleve den som vejtræ i Roms gader. Historisk er den vandret med citrusserne fra Kina og undervejs i rejsen og de mange tusinder af år, er den opstået som en krydsning mellem forskellige andre citrusarter – en bitterappelsin og en citronart. Den har en sjov pæreform. Bergamotten har været, og bliver fortsat, brugt ikke mindst i parfumernes verden i Kôlner-wasser eller Eau-de-Cologne: Men der hvor de fleste af os vil kunne nikke genkendende til den er fra Earl Grey-teens meget karakteristiske duft.

I køkkenet:
Mindre kendt er den nok i køkkenet. Men ligesom for citronens vedkommende, så er det den yderste og meget velduftende, olieholdige skræl og så saften, der kan bruges. Bitterheden i den hvide del af skrællen er ligesom i citron og grapefrugt voldsom, og den hvide del af skrællen er derfor uspiselig bitter og anvendes normalt ikke.

150686
Bergamotte Citron, 3 kg
Italien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 42

Den eksotiske frugt ‘Kaki’

Kaki sæsonen starter for alvor i spanien. Og de vil erstatte den runde flade sharon frugt fra nu.

Kaki kan spises hård eller blød og skal helst opbevares i køleskabet. Den kan også opbevares ved stuetemperatur, men så vil den blive blød i løbet af 3-4 dage.

I køkkenet:
Her er tale om en frugt, som næsten skal være overmoden, når den spises. En umoden kaki er fuld af tanniner, der kan give slem mavepine og ødelægge fordøjelsen. I middelhavslandene spises kaki ofte som dessert. Del frugten i to halve, læg dem på en tallerken og spis med ske – det er det rene guf for slikmunde.

252593
Kaki frugt
Spanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 42

Ny høst!

Vi går over på ny høst. Det medføre en lille prisstigning. Samt den tidlige sort er mere aflang i form end de knolde vi er vant til at se de sidste mange måneder. Der vil gå ca. 3-4 uger med den tidlige sort som også kan have et flot lilla skær.

I køkkenet:
Jordskokkerne kan spises både rå, og tilberedte, og de kan anvendes til mange lækre retter i køkkenet. Prøv blandt andet at tilsætte revne, rå jordskokker til salaten, eller lav en råkostsalat af meget tynde skiver af jordskokken og tilsæt ingredienser som nødder, æbler, og en fed ost – det smager himmelsk. Tilberedte er de fantastiske både kogte, stegte, bagt i ovnen, som ingrediens i en lækker gratin, i mos, puré, og suppe

214554
Jordskokker, 5 kg
Frankrig

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder