Prima Frugt nyhedsbrev uge 44

Vi er klar med endnu flere nyheder til dig og dit køkken!

Mens den danske sæson afsluttes, starter den europæiske sæson op. Og ligesom i uge 42, hvor vi fortalte om den spanske sæson, har resten af europa også masser af lækre nyheder at byde på.

Se nyhederne nedenfor.

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 44

Smagfuld lille lime – Caviar lime

Finger lime er en lillebitte og supersaftig citrusfrugt, der er tætpakket med små saftspændte perler, som eksploderer i munden, når de presses blidt mellem ganen og tungen.

I køkkenet:
Del dem med en kniv og tryk dem på skindet, så de små perler popper op. Spis dem som de er, eller vend dem i friske salater eller i en crudité af milde grøntsager til at toppe varme retter med lynstegte grøntsager og bagt fisk med.

274954
Øko finger limes, 150 g
Spanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 44

Økologiske Savoykål

Vi har flotte og økologiske savoykål klar til jer fra Søris – både store og små.

Der findes mange forskellige kålsorter i Danmark, nogle mere kendte end andre. Savoykålen er nok en af de smukkere kålsorter naturen har at byde på. Kålen har en flot grøn farve, og dens blade folder sig som en form for kål-rose, den er derfor meget flot i en lækker salat, hvor dens skønhed virkelig kan udfolde sig. Derfor er savoykålen virkelig en kålsort du må kende til, hvis du elsker kål.

I køkkenet:
Savoykål kan bruges til mange ting, men er særdeles velegnet til råkost med gulerødder, appelsinsaft, snittede æbler, nødder og tørrede frugter. Brug evt. savoykål som erstatning til hvidkål i dine retter.

215757
Øko Savoykål, 1 stk. 700-900 g
Danmark

208678
Øko Savoykål mini, 6 stk. 6 kg
Danmark

Prima Frugt nyhedsbrev uge 44

Ny høst!

Vi har fået ny høst af glaskål. Den nye høst skyldes sæsonskifte fra tyske til italienske glaskål.

Glaskål kaldes også for knudekål, og den har en mild, og sødlig kålsmag. Glaskål er virkelig en anbefalelsesværdig grønsag, fyldt med fibre, og den er let at anvende. Så spring ud i det, køb glaskål næste gang du handler hos os.

I køkkenet:
Glaskål kan tilberedes lækkert og indbydende, og den sjove kål med den sprøde konsistens er en ren lækkerbisken med saftigt indhold, rig på fibre og næringsstoffer og let at tilberede. Og så smager glaskål rigtig godt.

275038
Glaskål
Italien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 44

Ny høst!

Vi har fået ny høst af forårsløg. Den nye høst skyldes sæsonskifte fra tyske til italienske forårsløg.

Forårsløg ligner små porrer og kan i nogle tilfælde anvendes i stedet for porrer eller løg. Forårsløg stammer oprindeligt fra Asien, sandsynligvis omkring Siberien eller Kina. Forårsløg er saftige og sprøde og har en mild løgsmag. Forårsløg kan bruges både som grønsag og som krydderurt. Som grønsag bruges både det hvide skaft og den grønne top. Forårsløg serveres kogt som tilbehør til kød og fiskeretter eller som forret.

231982
Forårsløg
Italien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 44

Pak Choy – kinesisk kål

Du kan næsten høre, at vi her er ude i det asiatiske køkken. Pak Choy er en let og elegant bladgrøntsag. Smagen minder lidt om den danske sølvbede, den er let bitter, sprød og har en let kålsmag. Pak choy findes også i en mini udgave, kaldet bok choy.

I køkkenet:
Pak choy anvendes meget i asiatiske wokretter og supper. Den skal blot tilberedes ganske kort og nænsomt, så den bevarer sin grønne farve og sprødhed. Brug den i wokken, i sautéer og supper. Både de hvide stængler og de grønne blade kan også spises rå i salater.

255108
Pak Choy, ca. 32 stk. 5 kg
Italien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 44

Andre nyheder i uge 44

Her kan I se nogle af de andre spændende nyheder, vi har at byde på i uge 44.

274856
Klementiner m/ blade, 1 kg
Spanien

274986
Friske figner, 1 stk.
Peru

274882
Kinaradiser, 15 stk.
Italien

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder