Prima Frugt nyhedsbrev uge 45

Vi er klar med endnu flere nyheder til dig og dit køkken!

Nu hvor efteråret og kulden for alvor melder sin ankomst, vil vi gerne præsentere jer for efterårets klassikere. Udover efterårets klassikere, tager vi lidt forskud på juleglæderne. Vi har derfor bl.a. fået nødder, tørrede figner m.m. på lager.

Se nyhederne nedenfor.

Prima Frugt nyhedsbrev uge 45

Smuk garniture

Auberginen dyrkes efter nogenlunde samme princip som tomater. De kan dyrkes direkte i jorden, i kapillærkasser eller i store krukker. Det sidste har den fordel, at de kan tages ud af drivhuset til en grundig spuling, hvis de skulle blive angrebet af bladlus, hvilket er ret sandsynligt. Bladlus elsker simpelthen aubergineplanter.

Frugterne, der afhængigt af sorten, fås i alverdens farver og former, kan høstes i alle udviklingsstadier. I modsætning til de fleste frugter smager de bedst, før de er fuldt modne, og jo tidligere de høstes, jo bedre udvikles de følgende frugter.

Tip!
Knib den visne blomst af frugten, da der let opstår råd omkring den.

275209
Mini Auberginer, 1 kg
Albanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 45

Sund grøntsag

Rødbeden er ikke bare en flot, rød rod. Den er også super sund!

Rødbeden som den forekommer i dag er en forældet nytteplante, der ikke vokser vildt. Rødbeder er en grøntsag i bede-slægten, der er karakteristisk med sin knold med fast og kraftigt mørkerødt kød. Den er i nær familie med sukkerroe og bladbede og regnes botanisk for en varietet af bede.

I køkkenet:

Rødbeden egner sig fremragende til salater og ovnretter. Vær dog opmærksom på, at den er bedst rå, da ovnbagning koster mikronæringsstoffer. Det samme gør syltning. Hvad enten du river rødbeden eller skærer den i tern, skal du helst spise den med det samme eller lægge den på køl. Står den bare på køkkenbordet, så taber den et væld af næringsstoffer.

251659
Mini rødbeder m/ top
Albanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 45

En sød rødbede

Bolsjebeder eller bolche rødbede, har en sødere smag end den almindelige rødbede. Bolsjebeder ligner med deres fine røde og hvide striber, ja, bolcher og formentlig er de stamfader til den almindelige rødbede.

En rodfrugt, som rummer stor sødme og er en selvfølge i syltekøkkenet, men også oplagt at spise bagt, kogt og rå og gerne i selskab med kraftigere smage.

I køkkenet:

Brug dem til syltede bolche rødbeder, rå i salat eller ovnbagte sammen med andre rodfrugter. Striber forsvinder desværre ved kogning – brug dem rå i tynde skiver i en rødbede salat.

251683
Mini bolsjebeder m/ top
Albanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 45

En mild rødbede

Når man skærer en gul bede over, kommer der en lille, strålende sol frem! Det står i vild kontrast til skrællen, som er jord- og kobberfarvet med et hærget, ældet, arret look. Den gule bede er mildere end den almindelige rødbede og bærer ikke jordsmag som nogle rødbeder kan gøre.

251686
Mini gule beder m/ top
Albanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 45

Den perfekte citrusfrugt

Oprindelig stammer denne citron fra Japan og en af de få citrusfrugter som bevarer dens syrlighed ved høje tilberedningstemperaturer.

Yuzu er ganske karakteristisk og vil efter første møde være nem at genkende. Når yuzuen, der er på størrelse med en mandarin, er moden, er den gul og vejer fra 100 til 140 gram. Skallen er ganske tyk og rummer mange spændende aromaer. På mange måder er yuzu den perfekte sammensmeltning af de øvrige citrusfrugter; den har mandarinens sødmefulde, brede aroma, grapefrugtens bitre noter og citronens umiddelbare, friske syre.

264125
Øko Yuzu Citron
Spanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 45

Andre nyheder i uge 45

Nødder og figner hører efteråret og julen til. Nu er der friske forsyninger af nødder m/ skal, figner med mel og spanske mandler.

263711
Mandler, 1 kg
Spanien

209716
Tørrede figner i mel, 500 g
Spanien

274619
Nøddemix m/ skal, 400 g
Italien

210587
Valnødder m/ skal 36+, 5 kg
Frankrig

227896
Valnødder m/ skal, 400 g
Frankrig

208992
Hasselnødder m/ skal 22+, 5 kg
Frankrig

227798
Hasselnødder m/ skal, 250 g
Frankrig

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder