Prima Frugt nyhedsbrev uge 47

Vi er klar med endnu flere nyheder til dig og dit køkken!

Efterårets klassikere fortsætter, og i denne uge har vi et godt mix af frugt og grønt klar til jer. Vi har bl.a. økologiske citrusfrugter fra Italien og rosenkål fra Holland.

Se nyhederne nedenfor.

Prima Frugt nyhedsbrev uge 47

Små kålhoveder

De små rosenlignende kålhoveder kalde også Brussel Sprouts, fordi man mener at de stammer fra området omkring Bruxelles.

Rosenkål er sunde, men mange undgår de små kål, fordi de har tendens til at smage rigtig meget af kål, og måske henlede tankerne på, eller sågar fremkalde, luft i maven. Rosenkål har et højt indhold af antioxidanter og vitaminerne B, C og E. Indeholder også gode mineraler i særlig grad magnesium og kalium. De er rige på kostfibre og stoffet glucosinolat, som begge er med til at holde fordøjelsen i orden.

Tip!
Rosenkål er sarte hvad angår tilberedning. Husk derfor på ikke at koge, bage eller stege dem for længe.

210820
Lilla Rosenkål, 500 g
Holland

275572
Rosenkål på stok
Holland

214488
Øko Rosenkål, 5 kg
Holland

Prima Frugt nyhedsbrev uge 47

Ikke rigtig en kartoffel

Sødekartofler er faktisk ikke en kartoffel, men en tropisk rod, der tilhører snerlefamilien, og som ligner en kartoffel. Sødekartofler kan være gule, orange, røde og sågar lilla – og de er altid søde. De søde kartofler er et velsmagende og sundt alternativ til den almindelig kartoffel, især hvis du spiser skrællen.

Den søde kartoffel indeholder en masse sunde vitaminer, som din krop vil elske dig for. De største sundhedsfordele ved at spise søde kartofler ligger dog primært i det høje fiberindhold samt de mange sunde antioxidanter. Det høje fiberindhold giver større mæthed, og de mange mikronæringsstoffer kan styrke immunforsvarets evne til at beskytte dig mod sygdom. Søde kartofler indeholder særligt mange C vitaminer, betakarotener, B1 vitaminer samt mangan og kalium.

250214
Lilla Søde kartofler, 6 kg
USA

Prima Frugt nyhedsbrev uge 47

C-vitamin boost

Appelsinen har en tyk orange skal. Under skallen finder du den saftige orange frugt, som smager sødt og syrligt. Du kan bruge både frugten, saften og skallen, men husk kun at bruge den orange del af skallen.

Den saftige citrusfrugt bugner af flere hundrede plantestoffer og C-vitamin, der gør dit immunforsvar toptunet. Appelsin er en god kilde til flavonoider, en slags antioxidanter.

I køkkenet:
Appelsiner egner sig særligt godt som frisk topping til yoghurt eller skyr. Derudover er den også god til brug i dressinger, marmelade, varme retter, salater og bagværk.

226742
Øko Appelsiner
Italien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 47

Dekadent delikatesse

Figner er pæreformede og på størrelse med en klementin. Ordet figen kan dække både friske figner, syltede grønne figner på dåse, brændte figner på dåse samt tørrede figner. Produkterne er forskellige og kan oftest ikke erstatte hinanden.

Den friske figne er en dekadent delikatesse, man bør unde sig selv. Mange betragter fignen som en sensuel spise, og det er da også en særlig og sanselig oplevelse at sætte tænderne i den grønlilla frugt.

I køkkenet:
Figner kan spises både friske og tørrede. I tørret form kan de bruges i müsli, konfekt og som snacks. De friske figner kan spises, som de er (spis bare skallen også). Eller spis fignerne på ristet brød med ricotta eller gedeost og honning. Som mange andre frugter gør friske figner sig også godt som det søde indslag i en salat, gerne i selskab med sprøde og bitre elementer. Og endeligt fungerer de friske figner også rigtig godt som topping på fx havregryn, -grød eller yoghurt.

211255
Friske Figner
Brasilien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 47

Andre nyheder uge 47

Denne uges andre nyheder, byder på et godt, bredt mix af frugt og grønt, samt øko og konventionelle varer.

275212
Grape “Sweetie”, 1 stk.
Israel

214478
Hestebønner, 1 kg
Spanien

255091
Mini Romaine salat, rød
Spanien

209077
Øko Klementiner
Italien

235407
Øko Bionda salat
Italien

227898
Øko Hjertesalat, 2 stk.
Spanien

264349
Øko Romaine salat, 1 stk.
Spanien

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder