Prima Frugt nyhedsbrev uge 5

Vi er klar med endnu flere friske nyheder til dig og dit køkken!

I denne uge har vi fokus på råvarer som passer perfekt til vinteren og den kolde tid.

Læs mere nedenfor.

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 5

Nyhed og i begrænset antal!

Kålen ‘Milan de Pontoise’ kaldes også ‘January King’. Den betragtes som en af de bedste kålsorter til vinterhøst, og er meget robust overfor vintervejr. Kålen har en god, sød smag og sprød tekstur.

Udseendet er helt sin egen. Bladene har en karakteristisk, nåletræsblå farve, de ydre blade har røde markeringer og teksturen minder om Savoykål. Kålen er god til stegning i wok, og til dampning. Bon appetit!

277684
Kål ‘Milan de Pontoise’
Frankrig

Prima Frugt nyhedsbrev uge 5

Farvede gulerødder

Gulerødder kan være hvide, gule, orange, røde og lilla. De gule, orange og røde farver skyldes karotenoider, mens den lilla farve skyldes anthocyaniner. Generelt blev de orange gulerødder bedømt mere egnet rå og kogt end gul og hvid gulerod, og de rå gulerødder blev bedømt mere egnet end de kogte.

Prøv en ny spiseoplevelse med farvede gulerødder og sæt farve på menuen.

238421
Gulerødder mix farve (hvid, lilla og gul)
Frankrig

Prima Frugt nyhedsbrev uge 5

Ramsløg – skovens hvidløg

Ramsløg er en flerårig plante, der vokser vildt i fugtige løvskove. Alle dele af planten er spiselige, og den har en karakteristisk smag af hvidløg, men ikke så tung eller skarp. Oftest er det de unge, friske blade og blomster som anvendes. Planten har et stort indhold af c-vitamin og indeholder også stoffer, som er med til at styrke immunforsvaret.

Anvendelse:
Bladene kan anvendes i pesto, salater, kryddersmør eller sammen med kød og fisk. Stænglerne kan finthakkes og anvendes ligesom purløg. Blomsterne er også spiselige og pynter godt på bla. dine salater. Når de er afblomstret kan frøkapslerne syltes som kapers. Også løgene kan anvendes, på samme måde som almindelige løg og hvidløg.

De første fine ramsløgblade er klar fra Vemmetofte Kloster. Læs mere om leverandøren her.

244989
Ramsløg, 30 g
Danmark

Prima Frugt nyhedsbrev uge 5

Almindelig appelsin – anderledes udseende

Blodappelsin er blot en almindelig appelsin med en lidt speciel farve og en lidt anderledes smag, men anvendes på samme måde. Anvendes bla. i desserter og salater.

Den røde ‘blodfarve’ i blodappelsin kommer fra farvestoffet anthocyanin, der findes i mange planters plantedele. Under indflydelse af frugtsyrer, dukker denne røde farve op i segmenterne indeni og hos nogle sorter af blodappelsin ses det også på ydersiden af skrællen.

277489
Øko Blodappelsiner ‘ Tarokko’, 6 kg
Italien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 5

En grøn citron

Lime er en mindre, grøn citrusfrugt, som minder meget om citronen, og de kan også bruges til stort set de samme ting. Begge indeholder en hel del saft, og skallen kan rives og anvendes til blandt andet bagværk. Saften fra lime er ikke bitter, i modsætning til saften fra en citron.

Prima Frugt forsøger kontinuerligt at indføre sundhedsmæssige og miljørigtige varevalg. Derfor vil Lime sortimentet fra slut uge 5 udelukkende bestå af ubehandlede og økologiske lime.

277510
Lime, ubehandlede
Brasilien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 5

Andre tilbud i uge 5

209441
Øko Clementiner ‘Hernandinas’
Italien

220788
Øko Porrer
Italien

277528
Øko Rosenkål, 350 g
Italien

227792
Øko Frilands spinas, 500 g
Italien

277364
Appelsiner ‘Cara Cara’
Spanien

‘Cara Cara’ appelsinen er kendt for sit meget orangerøde frugtkød og helt særlige gode smag.

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder