Prima Frugt nyhedsbrev uge 8

Så er vi klar med friskt nyt fra Prima Frugt, og i denne uge kan vi bl.a. tilbyde disse råvarer:

Prima Frugt nyhedsbrev uge 8

Mini kiwi

En mini kiwi eller kiwi bær har sin fine aroma til fælles med stikkelsbær. Mini kiwi er glatte bær, som spises hele med skræl, altså noget nemmere end den new zealandske kiwi. Den er dog tæt beslægtet med sin behårede storebror, da de begge hører til Actinidia-slægten.

231369
Kiwi bær, 125 g
Chile

Prima Frugt nyhedsbrev uge 8

Den eksotiske frugt ‘Sharon’

Kaki sæsonen er slut og Sharon starter op fra Israel.

Sharon kan spises hård eller blød og skal helst opbevares i køleskabet. Den kan også opbevares ved stuetemperatur, men så vil den blive blød i løbet af 3-4 dage.

I køkkenet:
Her er tale om en frugt, som næsten skal være overmoden, når den spises. En umoden sharon er fuld af tanniner, der kan give slem mavepine og ødelægge fordøjelsen. I middelhavslandene spises sharon ofte som dessert. Del frugten i to halve, læg dem på en tallerken og spis med ske – det er det rene guf for slikmunde.

208577
Sharon frugt
Israel

Prima Frugt nyhedsbrev uge 8

Ramsløg – skovens hvidløg

Ramsløg er en flerårig plante, der vokser vildt i fugtige løvskove. Alle dele af planten er spiselige, og den har en karakteristisk smag af hvidløg, men ikke så tung eller skarp. Oftest er det de unge, friske blade og blomster som anvendes. Planten har et stort indhold af c-vitamin og indeholder også stoffer, som er med til at styrke immunforsvaret.

Anvendelse:
Bladene kan anvendes i pesto, salater, kryddersmør eller sammen med kød og fisk. Stænglerne kan finthakkes og anvendes ligesom purløg. Blomsterne er også spiselige og pynter godt på bla. dine salater. Når de er afblomstret kan frøkapslerne syltes som kapers. Også løgene kan anvendes, på samme måde som almindelige løg og hvidløg.

De første fine ramsløgblade er klar fra Vemmetofte Kloster. Læs mere om leverandøren her.

244989
Ramsløg, 30 g
Danmark

Prima Frugt nyhedsbrev uge 8

Greenstar æble

Den nye æblesort Greenstar er den sprødeste kilde til C-vitamin. Det flotte grønne æble besidder et højt koncentreret indhold af C-vitamin, der måler helt op til tre gange så meget som i andre æblesorter, hvilket kommer til udtryk i en sprødt og fast ramme, som byder på en frisk og saftig oplevelse når du sætter tænderne i. Endeligt indeholder Greenstar æblet også masser af kostfibre, som sikrer et bedre fordøjelsessystem og gør det lettere at vedligeholde vægten.

Derudover, er det et æble der ikke indeholder oxidanter og derfor ikke bliver brunt, men i stedet bibeholder den friske hvide farve i kødet, hvilket også gør det perfekt til brug i diverse madretter.

278255
Æble Greenstar
Belgien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 8

Andre nyheder i uge 8

219160
Kartofler Gourmet 32/38 mm
Egypten

4 gode sorter fra Tyskland:

278040
Æble Elstar 65/70 mm, ca. 80 stk.
Tyskland

278047
Æble Braeburn 65/70 mm, ca. 80 stk.
Tyskland

278050
Æble Jonaprince 70/80 mm, ca. 65 stk.
Tyskland

278052
Æble Boskoop 90/100 mm, ca. 35 stk.
Tyskland

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder