Prima Frugt nyhedsbrev uge 9

Vi er klar med endnu flere nyheder til dig og dit køkken!

Læs mere nedenfor.

 

Prima Frugt nyhedsbrev uge 9

Rabarber – en god køkkenurt

Rabarber smager af sol og sommer, men de røde stængler er også super sunde.

Selv om mange af os opfatter rabarber som en frugt, er den botanisk set en grøntsag, der har et lavt kalorieindhold (40 kcal pr. 100 gram) og et højt indhold af fibre. Det vil sige, at du får meget mæthed for få kalorier, når du spiser rabarber. Og så viser undersøgelser, at rabarber også indeholder stoffer, der kan beskytte dig mod hjerte-kar-sygdomme.

230433
Rabarber, 1 kg
Holland

208870
Rabarber, 6 kg
Holland

Prima Frugt nyhedsbrev uge 9

Grønne asparges

Så er de første asparges klar fra Spanien!

De bedste asparges har en fast stængel og et fyldigt hoved. De grønne asparges er tynde, kan spises rå eller kogt 1-2 minutter og skal ikke skrælles. Den nederste hårde del af stænglen skæres væk, og de grønne asparges kommes i kogende vand tilsat lidt salt. Kogetiden skal være ganske kort, så de ikke bliver bløde og mister smag. De grønne asparges kan anvendes i supper, som forret eller tilbehør, ledsaget af dressing eller saucer.

219826
Grønne asparges, 500 g
Spanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 9

Nyhed!

Meyer-citronen er en hybrid mellem den almindeligt kendte citron og en mandarin, og den stammer oprindeligt fra Kina. Den blev introduceret til USA af den opdagelsesrejsende Frank Meyer i 1908, men blev først rigtigt populær som en særskilt citrusfrugt i 1970’erne.

Meyer-citroner er lige så orange i skal og kød som en appelsin. De har masser af saft og syre. Skallen er endnu mere aromatisk end almindelig citroner, og saften har en flot orange farve, som gør den virkelig interessant.

I køkkenet:
Brug den i fine, elegante dressinger til spæde kålskud eller til jordskokker bagt med en smule ingefær og honning. Man kan også stege skærefladerne af citronen på en varm, tør pande. Vrid herefter den lune og let karamelliserede citronsaft henover havfriske, salte østers.

278644
Citron Meyer
Spanien

Prima Frugt nyhedsbrev uge 9

Andre nyheder uge 9:

I den kommende uge skifter vi over på sorten ‘Princess’. En tidlig, lækker spisekartoffel. Giver et højt udbytte af velformede rundovale knolde med en meget fin skindfinish. Knoldene har gult kød og skind. Princess er en fast kogende sort og egner sig godt som spisekartoffel med sin lækkerhed og delikate smag. Derudover kan denne sort nemt nydes med og uden skræl, som tilbehør til alle retter, da den nemt da ”stå alene”, grundet sin fantastiske smag.

219160
Kartofler Gourmet 32/38 mm
Egypten

278476
Lilla asparges broccoli, 200 g
Spanien

Nyheder fra Prima Frugt

Find nyhederne på webshoppen

Køb her  

Seneste nyheder