Vertikal dyrket mikrogrønt – perfekt til at pynte af med

Hos Grow Up FARM dyrker de masser af mikrogrønt. Mikrogrønten er som ordet påpeger små skud af urter og spædt grøn. En lille grøn smagsbombe i forskellige arter, som er sprængfyldt af styrke og farve.

Grow Up FARM dyrker deres mikrogrønt i en vertikal farm, som betyder, at de dyrker i flere lag – fra gulv til loft. Fokus er en så vidt mulig bæredygtig og miljøvenlig produktion. Mikrogrønt dyrkes hydroponisk i lukket klima-kammer, hvilke betyder, at ingen jord, sprøjtemidler eller insekter er tilstede i produktionen.

Vi har i samarbejde med Grow Up Farm fået udarbejdet en masse spændende karsetyper.

Læs mere om vores ti udvalgte karsesorter nedenfor.

Mikrogrønt

296908
Karse Borage
Karse Borage er en lysegrøn stilk med runde blade, som har en fløjlsagtig tekstur. Den har en let bitter agurkesmag.

Mikrogrønt

279100
Karse Farmers Mix
Karse Farmers Mix er en blanding af de forskellige karse sorter. Den mixes ud fra overproduktion for at undgå madspild, derfor kan den ofte variere i indholdet.

Mikrogrønt

279069
Karse Koriander (ghoa)
Karse Koriander er en lys grønlig stilk med mørkegrønne blade. Den helt distinkte smag af koriander får her en mere syrlig smag med stærke noter af citrus.

Koriander stammer fra Vestindien og Nordafrika – og senere i Egypten, hvor den benyttes som krydderurt og lægemiddel.

Mikrogrønt

293492
Karse Rød Shiso
Karse Rød Shiso er en mørkegrøn stilk tenderende til lilla, med rød-lilla blade. Den har en let smag af spidskommen, mynte, citrus og persille.

Stammer fra det østlige asien.

Mikrogrønt

296907
Karse Havesyre
Karse Havesyre er en lysegrøn stilk med æg-lancetformede blade. Den har en syrlig, men lidt bitter samg.

Mikrogrønt

279096
Karse Ærteskud (afilla)
Karse Ærteskud er en lys grøn stilk med dyb grønne blade. Den har en intens smag af sprøde ærter, let sødme og mild bitterhed.

Ærten stammer fra Asien og Sydafrika. Senere i middelhavsområdet og Iran. Ærten har været og finde i Skandinavien og Europa i urtehaven i mange hundrede år.

Mikrogrønt

296905
Karse Fennikel
Karse Fennikel er en grøn stilk med spinkle grønne kimblade – ofte forbundet af frøskaller. Den har en mild og let sødelig smag med toner af lakrids og anis.

Mikrogrønt

296906
Karse Rød Sennep
Karse Rød Sennep er en rødlig stilk med grønne og lilla blade. Den har en mild smag af sennep, wasabi, let kål, mild citrus og peber.

Stammer fra middelhavsområdet og kom senere til Skandinavien.

Mikrogrønt

279095
Karse Tallerkensmækker
Karse Tallerkensmækker er en rød og grønlig stilk med runde grønne blade, som til tider tenderer til blålig. Den har en sprød karamelsmag, med noter af sennep, peberrod og citrus.

Oprindeligt stammer planten fra Andesbjergene, og var senere at finde i Peru. Siden 1600-tallet har man kunne finde planten i Skandinavien. Tallerkensmækkerer har været at finde i urtehaver i århundrede.

Seneste nyheder