Region Sjælland

I Prima Frugt finder du masser af lokal frugt og grønt fra vores sjællandske leverandører – vi har mere end 15 lokale leverandører fra hele Sjælland, som tilbyder råvarer af høj kvalitet uanset årstiden.

Lokale sjællandske leverandører

I vintermånederne kan du fx få diverse kålsorter, rodfrugter og andre grove grøntsager fra lokale, sjællandske leverandører som Brogaard, Grønholtgaard, Hunsballe Grønt, Max Thomsen, Rønnely, Svinningegård og Søris. De gode jordforhold og vækstbetingelser på Sjælland på fx Lammefjorden, hvor jorden naturligt er beriget med masser af mineraler, giver grøntsagerne fra vores sjællandske leverandører en fantastisk smag.

Når vejret begynder at blive mildere i løbet af foråret, tilbyder Vemmetofte Kloster, der ligger mellem Faxe og Rødvig på Sydsjælland, et unikt udvalg af vilde urter som fx ramsløg. På grund af de gunstige vækstforhold for vilde urter omkring Vemmetofte Kloster, er deres vilde urter som regel klar til at blive plukket før andre steder – og Prima Frugt er derfor ofte først med ramsløg, når det er sæson.

Vil du have danske, lokale agurker, kan du få det fra vores leverandør Søegaard Gartneri. Gartneriet, der ligger i Ågerup uden for Roskilde på Midtsjælland, høster de på et år omkring 1,2 mio. agurker.

I sommer- og efterårsmånederne har vores leverandører Fejø Frugt og Hyldetoftegård et bredt udvalg af frugt og forskellige bær. Du kan bl.a. få blommer, æbler og pærer samt brombær, hindbær, solbær, stikkelsbær og ribs. Og hvis du har brug for jordbær, så dyrker Hunsballe Grønt næsten hele året rundt danske jordbær.

Vores lokale leverandører Skyttegårdens Østershatte og Tvedemose Champignon tilbyder altid et bredt udvalg af forskellige svampesorter som østershat, champignon, portobello, enoki, shii-take og bøgehat, når svampene løbende er i sæson fra foråret til efteråret.

Køb fra Catering Engros

 

SE ANDRE REGIONER