Juli-august: Min danske gartner

I sommermånederne juli og august er der masser af lækre grøntsager i sæson hos vores danske leverandører. Du finder fx friske ærter og majs, bladselleri, grønne bønner, palmekål, grønkål, gulerødder og løg, som du kan bruge til at lave grønne retter i dit professionelle køkken.

Derudover kan du på denne tid af året også få fingrene i saftige opal blommer, Clara Frijs pærer, Guldborg æbler og vildmosekartofler.

Det særlige

Sommeren er højsæson for dansk frugt og grønt, og vores lokale leverandører tilbyder et stort udvalg af frugt og grønt, der skiller sig ud fra de mere traditionelle råvarer. Det kan fx være økologiske gule UFO courgetter, asier, drueagurker, skærmdild, sugar snaps, kirsebær, mini rodfrugter med top og bimi.

Du kan også få farvrig og dekorativ kål som fx rød og grøn grønkål, orange og lilla blomkål samt grøn romanesco.

Det unikke

Juli og august er også sæson for de unikke gamle sorter ying yang bønner og aspargesærter, som Prima Frugt har udviklet i samarbejde med Bent Dam fra Gartneriet Toftlund. Du kan læse mere om de gamle sorter her.

Vores danske leverandører har også et stort udvalg af lækre bær på denne årstid – du kan fx få ribs, solbær, stikkelsbær, brombær og blåbær.

 

Køb på webshoppen

 

Få inspiration til opskrifter på frugt og grønt i sæson nedenfor.

Alle opskrifter er fra saeson-web.dk

Inspiration og opskrifter

 

SE ANDRE SÆSONER