September-oktober: Vi plukker svampe og høster frugt

Efteråret og den koldere luft er lig med en ny sæson, og i september og oktober har vores danske leverandører travlt med at plukke svampe og høste frugt.

Det er på denne tid af året bl.a. sæson for svampe som mark champignon, portobello og østershatte, mens det også bugner med æblesorterne Aroma, Ingrid Marie, Elstar, Rød Gråsten og Cox Orange.

Det særlige

I september og oktober er det også sæson for de mere særlige svampe som kantareller, karl johan, pighatte, almindelige og mini kejserhatte, sort trompet, enoki, shii take og morkler. Du kan også få fingrene i æblerne Sunrise og Summerred, der er i sæson på denne tid af året.

Det unikke

Vores danske leverandører kan også tilbyde unikke råvarer, der skiller sig ud fra de mere traditionelle svampe, æbler og pærer. I september og oktober er det sæson for rørhatte, mælkehatte og trøfler – både sorte og honning. Du kan på denne årstid også få de lækre Katrine pærer, Filippa æbler og gamle sorter fra Pometet. De gamle sorter fra Pometet kommer dog i en stærkt begrænset mængde.

 

Køb på webshoppen

 

Få inspiration til opskrifter på frugt og grønt i sæson nedenfor.

Alle opskrifter er fra saeson-web.dk

Inspiration og opskrifter

 

SE ANDRE SÆSONER